Motorsykkelsporter

Motorsykkelkonkurranser er raske og spennende. Mange løp kjøres på krevende baner. Spesielt motocross og freestyle motocross krever styrke og god kontroll over sykkelen. Motocross kjøres på grusbaner eller jordbaner. Banene har mange svinger, hopp og områder med vaskebrett. I denne sporten må man både kjøre med kroppen og med hodet. Sporvalg er avgjørende for om man blir først eller langt bak i feltet.

Freestyle motocross kjøres også på jordbaner, men i denne sporten kjører hver utøver alene. Det kjøres fortsatt på tid, men i tillegg til at man skal kjøre fort, skal man også gjøre triks når man hopper med sykkelen. Mange av triksene er veldig spektakulære, og det hender at utøvere blir skadet.

Speedway kjøres på jordbaner eller travbaner. Disse banene har ingen dosering i svingene. Enduroløp kjøres i terrenget. Mange rallyer er enduroløp. Rallyer kan gå over en eller flere dager, og det kan kjøres svært lange etapper i de mest ekstreme rallyene.

Road Racing er en motorsykkelsport der man bruker spesialbygde sykler. I denne sporten kjøres det enten på grusbaner eller på asfalt. Syklene kan ikke kjøre på veien, og de er ikke i vanlig salg.

Superbike er annerledes. Der konkurreres det med serieproduserte sykler. Syklene er helt lik vanlige sykler, bortsett fra at de er trimmet og justert litt. Superbike er populært blant produsentene, nettopp fordi syklene serieproduseres. Tilskuerne ser syklene på banen, og ser deretter de samme syklene i butikken. Det kan føre til at de kjøper en motorsykkelmodell de har sett i et Superbikeløp.