Superbikes

Superbikes er en motorsykkelsport som har mange utøvere og enda flere tilskuere verden over. Det kjøres nasjonale ligaer i USA, Storbritannia, Europa, Asia og Australia, og mange løp sendes på TV. Sporten er fartsfylt og underholdende.

Superbikes kjennetegnes av at de ligner på serieproduserte sykler. Syklene er trimmet, og det er gjort mindre modifikasjoner, men bortsett fra det, er de identiske med sykler som er i vanlig salg. Superbike er en populær sport i mange land, og den er like populær blant produsentene. De ser på Superbike som god markedsføring, ettersom syklene som brukes i løpene finnes i salg. Mange velger å kjøpe en motorsykkel etter at de har sett sykkelen i bruk under et løp. Derfor deltar flere av de store motorsykkelprodusentene i Superbike-VM.

Superbike-VM er den øverste serien innen Superbike. De aller beste førerne fra de nasjonale ligaene kjører VM. VM kjøres over 14 runder. Hver runde består av to løp, og løpene kjøres i mange land. Årets sesong startet i Australia i februar, og den neste runden kjøres i Spania i april.

Fjorårets verdensmester ble briten Tom Sykes. Han forventes også å knipe verdensmestertittelen i år, av blant annet Unibet, som gir ham lave odds. Tom Sykes kjører for Kawasaki. Han ble på andreplass i VM i 2012, og vant VM i 2013. Sykes kjører en ZX-10R Ninja i sesongen 2014. Som vanlig, er Kawasakis konkurransesykler grønne.

En av de største konkurrentene hans er Davide Giugliano, som er en italiensk fører. Davide Giugliano ble på fjerdeplass i begge de to første løpene i årets sesong. Han kjører for Ducati. Resultatene hans er foreløpig ganske gode, men etter første runde i VM 2014, er det franskmannen Sylvain Guintoli som leder VM. Tom Sykes ligger på en femteplass, men det er etter bare én runde. Mye kan fortsatt forandres i løpet av sesongen.